Становлення науки та інновацій, інтеграція науки та бізнесу, а заразом і розвиток інноваційного та креативного мислення студентів – є стратегічними цілями Житомирської політехніки – університету майбутнього.

Магістранти університету спеціальностей «Міжнародні економічні відносини», «Економіка», «Кібербезпека», «Екологія», «Прикладна механіка» 24 вересня 2020 року відвідали ПАТ «Електровимірювач», який активно здійснює діяльність з підтримки студентів(ок) у виготовленні прототипів їх винаходів. «Вимірювач» – це проект перезавантаження житомирського заводу «Електровимірювач» в інноваційний парк або “завод винахідників”. Це місце, що створюється як рушій освіти, науки, культури, технологій та сучасного виробництва. Підприємство продовжує виготовляти електровимірювальні прилади, зокрема, лабораторне обладнання для освітніх закладів, і забезпечує українські та закордонні, зокрема у США, школи сучасним оснащенням для кабінетів фізики, хімії та STEM-лабораторій.

Саме тому особливі зусилля Вимірювача буде направлено на розвиток освіти та винахідництва, а також створення спеціальних умов для проектів, що пов’язані з передачею знань та умінь широкого спектру – від технічних навиків до мистецьких практик. Вимірювач має на меті створити середовище, що буде функціонувати як велика експериментальна лабораторія прискорювач для реалізації ідей фабрика прототипів з виробничою інфраструктурою простір культурного обміну та мистецьких експериментів.

А студенти Житомирської політехніки допоможуть втілити ці сміливі задуми у реальність за допомогою своїх інноваційних ідей. Під час екскурсії вони вже мали змогу оцінити виробництво і вже проєктувати план його ревіталізації, а також механізми втілення в практичну діяльність.