На запрошення ректора Вищої школи економіки в Празі професор кафедри інформаційних систем в управлінні та обліку Людмила Чижевська перебуває на факультеті фінансів та обліку чеського вишу у якості запрошеного професора. Під час свого перебування у  Вищій економічній школі Праги Людмила Чижевська читала лекції студентам літніх шкіл та MBA програм з різних країн, присвячені економічній ситуації в Україні в умовах війни, а також надавала організаційно- методичну допомогу українським студентам, які за програмами академічної мобільності навчаються у чеському виші.

Крім того, професором Чижевською організовано зустріч голови Аудиторської палати України Тетяни Каменської з головою Аудиторської палати Чеської Республіки Іреною Лішкаржовою та проведено лекцію у Сілезькому університеті (Опава).

Одночасно з професійною діяльністю Людмила Чижевська допомагає як перекладач у Центрі реєстрації українських біженців, та як голова Житомирської спілки волинських чехів проводить благодійні акції на підтримку України.