22 вересня 2021 року для студентів першого курсу групи ФБС-7 спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» була проведення кураторська година з питань академічної доброчесності. Також до заходу у дистанційному форматі приєднались аспіранти кафедри фінансів і кредиту першого року навчання.
В рамках заходу здобувачів вищої освіти ознайомили з основними нормативними документами університету («Положення про академічну доброчесність та етику академічних взаємовідносин в Державному університеті «Житомирська політехніка», «Кодекс академічної доброчесності Державного університету «Житомирська політехніка», «Положення про Комісії з академічної доброчесності, етики та управління конфліктами у Державному університеті «Житомирська політехніка»).
Студенти та аспіранти дізнались про існуюче програмне забезпечення та онлайн-ресурси для виявлення плагіату.
Даний захід є важливою складовою розвитку освітньої програми та спрямований на виконання вимог Критерію оцінювання якості освітньої програми № 5 «Контрольні заходи, оцінювання здобувачів вищої освіти та академічна доброчесність» (затверджений Наказом Міністерства освіти і науки України 11 липня 2019 року № 9).