Що може бути затишніше, ніж веселі посиденьки з друзями з настолками, смаколиками та азартом?

У понеділок 20 вересня в рамках святкування дня народження ФБСО відбувся вечір ігор, який точно запам’ятають надовго. Понад 12 настільних ігор, кожна зі своїм характером і механіками:

За першим столом студенти з захопленням прокладали залізно-дорожній шлях по карті Європи разом з Ticket to Ride. Ця чудова гра впевнено входить в ТОП-5 кращих гейтвеїв на думку Geekach і привертає увагу з першого погляду – неперевершений дизайн карток, мініатюрні потяги, прості правила та завжди цікаве завершення.

Другий стіл боровся з актуальною світовою проблемою в кооперативній грі Пандемія. Кожен гравець мав свою роль – від лікаря та дослідника до інженера та спеціаліста з карантину. Спільними силами вони мали перемогти чотири види вірусів, не забуваючи створити вакцину та протистояти новим спалахам у різних куточках світу.

Для третього столу був підготовлений всім відомий Манчкін – неперевершена і найпопулярніша гра-пародія, яку собі тільки можна уявити. Згідно з правилами, учасники спускаються в уявне підземелля, де зіткнуться з монстрами і знайдуть величезну кількість обмундирування і багатств. Додайте гумор, трошки каламбуру, море азарту й скарбів і отримаєте формулу чудового проведення часу.

Після цього гравці змагалися у праві називатися кращим торговцем-пройдисвітом разом із грою Шериф Ноттінгема. Сюжет простий: правитель Ноттінгему вирішив обкласти величезними податками товари, які потрапляють у місто на продаж. Щоб підприємці виконували його розпорядження, заснував посаду шерифа, котрий повинен слідкувати за постачальниками. Але шериф і сам не чистий на руку, а отже йому можна дати хабаря, щоб уникнути перевірки, чи навпаки влаштувати прискіпливий огляд речей іншому гравцю. Також ніхто не відміняв красномовства, обману та вміння переконувати. А яку ще гру можна було спробувати на факультеті бізнесу?

За четвертим столом гравці формували старовинні цивілізації впродовж трьох епох, будуючи одне з 7 Чудес кожен. Чудовий дизайн планшетів, беззаперечно, найгарніша гра з колекції, легенда, яка від початку видання у 2010 році посіла перші місця в топах найкращих настільних ігор. Це лише невеликий перелік настолок, які студенти мали змогу оцінити та спробувати.

Окрім цього, величезної популярності набув турнір Мафії, який захопив увагу більшості поціновувачів детективу та любителів психологічних ігор. Всім настільки сподобалося, що партія за партією з’являлися нові гравці, деякі не хотіли розходитися навіть після п’ятої гри поспіль, загальна тривалість часу турніру перевершила всі настільні ігри, що проводилися паралельно в іншій аудиторії. Кожен отримав море вражень і з захопленням щоразу розкривав нову справу.

Ну і, звичайно, який вечір ігор без піци? Кожен, хто прийшов пограти і насититися дозвіллям, зміг також смачно поїсти, розділивши трапезу з однодумцями.

Щиро вдячні всім, хто долучився до наших затишних посиденьок, висловлюємо особливу подяку Шахраю Євгенію та Гладищук Яні за організацію турніру та за надану колекцію настільних ігор, без яких захід був би неможливим. Наостанок скажемо, що приходьте ще!