Кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи 15 травня 2020 року було проведено on-line конференцію здобувачів вищої освіти і молодих учених «Проблеми та перспективи розвитку туризму та готельно-ресторанної справи» (присвячено Дню науки).

З вітальним словом до учасників конференції звернулась декан факультету бізнесу та сфери обслуговування д.е.н., проф. Тарасюк Г.М., яка привітала учасників конференції та наголосила на актуальності розгляду питань туризму і гостинності, економічний та екологічний вплив яких особливо відчутний під час кризи внаслідок пандемії COVID-19.

Вступне слово було надано завідувачці кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, к.е.н., доц. Давидюк Ю.В., яка також привітала учасників конференції в незвичному дистанційному форматі та побажала плідної роботи в рамках наукової дискусії.

Перший виступ к.геогр.н., доц. кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Романів О.Я. був присвячений питанням рекреаційного лісокористування Житомирщини: доповідачкою, крім історико-географічних аспектів, було висвітлено і питання сучасності, зокрема небезпеці знищення лісистості внаслідок пожеж в північних районах області.

Проблемам розвитку туризму в Житомирській області була присвячена доповідь магістрантки Ципляк Юлії, яка висвітлила актуальні проблеми засобів розміщення в регіоні.

Світові тенденції культурно-пізнавального та екстремального туризму були розкриті в доповідях студентів групи ТЗ-5 Георгієвською Анастасією та Беднарським Владиславом. Тенденції формування традицій гастрономічного туризму на прикладі сироваріння презентувала студентка групи ТЗ-4 Ткачук Анастасія.

Окрема увага та активна дискусія відбулася щодо доповіді, презентованої ас. Павлюк В.М. «Біорозкладний посуд: мода чи необхідність?». Учасники прийшли до висновку про необхідність практичного впровадження сучасних екотехнологій в сферу гостинності та в повсякденне життя.

Питання розвитку міжнародного туризму були розкриті в доповідях к.е.н., доц. Мілінчук О.В. та студентки групи ТЗ-3 Казмірчук Інни на прикладі країн Чорноморського регіону (круїзний туризм) та Бразилії (фестивальний туризм).

Широко було висвітлені топові питання рекреалогії в доповідях студенток групи ТЗ-5 Марчук Валерії, Геогрієвської Анастасії, Кирилюк Марії та Дарини, а саме кліматотерапія та курортологія.

Всього було зареєстровано 47 учасників, 14 отримало можливість виступити в рамках конференції. З тезами доповідей можна познайомитись за наступним посиланням https://conf.ztu.edu.ua/konferentsiya-prysvyachena-dnyu-nauky-11-15-travnya-2020-r/

Підсумки конференції були підведені деканом д.е.н., проф. Тарасюк Г.М., яка подякувала учасникам та побажала подальшої плідної наукової роботи викладачам та студентам кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.