15 жовтня 2019 р. у рамках профорієнтаційного заходу кафедри цифрової економіки та міжнародних економічних відносин Державного університету «Житомирська політехніка» доцент С.В. Обіход і старший викладач В.О. Ткачук провели зустріч студентів старших курсів спеціальностей «Економіка» та «Міжнародні економічні відносини» із спеціалістами Житомирського міського центру зайнятості у форматі клубу для молоді «Молодіжна френдзона: освіта, кар’єра, успіх».

Студенти мали можливість ознайомитися з актуальними вакансіями від місцевих і регіональних роботодавців (навіть пройти співбесіду), розміщеними на інформаційних стендах нового приміщення Центру, поспілкуватися зі спеціалістами служб персоналу ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» і місцевого відділення Першого Українського Міжнародного банку (ПУМб).

Запрошені фахівці з HR поінформували студентську молодь про наявні вакансії, розповіли про особливості професійного навчання на робочих місцях, кар’єрного просування персоналу.

Зі свого боку, спеціалісти Центру, зокрема, Людмила Шейнич (начальник відділу профорієнтації) і Тетяна Гультяєва (заступник начальника відділу профорієнтації), розкрили суть технології кейс-менеджменту, що лежить в основі роботи служби зайнятості, наголосили на soft skills (мʼяких навичках), які хочуть бачити у кандидатів роботодавці.

Значна увага була приділена інноваціям у роботі служби зайнятості (онлайн-курсам, навчальним платформам, наприклад, Prometheus, Lingva Skills, відеорезюме та ін.).

Особливий інтерес у студентів викликала серія міні-тренінгів із визначення правильності виконуваних дій для досягнення поставленої мети, в т.ч. щодо вибору майбутньої професії.

Загалом у заході взяли участь понад 20 студентів 3-5 курсів факультету бізнесу та сфери обслуговування академічних (груп ЕК-1, ЕК-1к, ЕП-45, ЕПМ-17, МЕМ-1).

Колектив кафедри цифрової економіки та міжнародних економічних відносин і студенти спеціальності «Економіка» висловлюють щиру подяку спеціалістам Житомирського міського центру зайнятості за запрошення, гостинність і цікаву пізнавальну екскурсію. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!